2013

Exposició col·lectiva

MICROART: VIATGE A L’INFINIT.

Homenatge a Bep Marquès.

Del 2 de novembre 2013 al 5 gener del 2014              Inauguració: 2 novembre a les 19h

 

Dolors Bosch  ·  Lluís Bosch Martí  ·  Francesc Carbonell  ·  Quim Corominas  ·  Clara Costa 

 Jordi Gispert  · Jordi Gispert Saget  ·  Montserrat Guanter  ·  Vicenç Huedo    

Yinping Ma  ·  Bep Marquès  ·  Jordi Miquel Riera  ·  Anna Nualart  ·   Josep Perpinyà  ·  Anna Prats 

Jordi Roura  ·  Miquel Ruíz  ·  Kenneth Russo  ·  Miquel Simón  ·  Guillem Terribas 

 

L’obra col·lectiva Viatge a l’Infinit és el resultat de l’aplec de micro-obres artístiques, creades a partir d’infinitat d’estils i tècniques, que transiten per les sales del Museu de Miniatures de Besalú i demostren fins a quin punt poden provocar, en la nostra imaginació, sentiments tan contradictoris com la inquietud i el plaer, o bé mutiplicar aquests sentiments i generar emocions i reaccions diverses: la sublimitat, la pau, la bellesa, la nostàlgia, el record, el rebuig o la solidaritat.

El grup d’artistes té el seu origen com a ens col·lectiu en l’autoanomenat Grup de Garriguella. La història del Grup va començar, fa uns anys, quan es va proposar fer un Viatge a l’Infern, a través d’una exposició que va tenir el seu punt d’arrencada al municipi de Sils.

Com escriu Lluís Costa, coordinador del col·lectiu,  “part de la inspiració i l’estímul del Grup de Garriguella venia donat per en Bep Marquès, el nostre irreductible “traficant d’idees conspiratives”, l’esperit inconformista capaç de debatre fins a l’extenuació els plantejaments més divins, però tan humans. En Bep era el referent que oferia llum a partir de la més pura pràctica de la dialèctica, marxista és clar. Era això i molt més, i ens hem proposat que aquest Viatge a l’Infinit que emprenem a Besalú continuï essent comandat pel nostre estimat Bep”.

MICROMUNDI. Museu Miniatures i Microminiatures
Prat de Sant Pere, 15   17850 - Besalú          Telf: 972 59 18 42
HORARI: de dimarts a divendres de 10 a 15h, caps de setmana i festius de 10 a 19h. Dilluns tancat.

 

 

 

L'EXPOSICIÓ A LA PREMSA:

EL PUNT/ AVUI

DIARI DE GIRONA

REVISTA BONART

www.elgarrotxi.cat

TV OLOT

 

2012

EXPOSICIÓ DE GRAVATS. MINI PRINT INTERNACIONAL DE CADAQUÉS.
31  anys de guanyadors

L'exposició  presenta 216 gravats de 10x10 cm de diferentes tècniques i composicions d'artistes d'arreu del món. Són els premiats dels 31 anys d'edició del concurs MINI PRINT INTERNACIONAL DE CADAQUÉS.


El Mini Print Internacional de Cadaqués és un concurs de gravat instituït al 1981 per Pascual Fort i Mercè Barberà, del Taller Galeria Fort de Cadaqués, i organitzat per l'associació ADOGI. Està obert a totes les tendències i tècniques d'estampació ( aiguaforts, punta seca, xilografies, buri, litografies, tècniques mixtes...), hi participen artistes de tot el món.


El concurs es convoca cada any mitjançant la divulgació de les bases de participació que es dirigeixen a artistes, tallers de gravat, escoles, universitats... Cada participant ha de presentar quatre obres on la imatge no ha de sobrepassar els 10 x10 cm i el paper, els 18 x18 cm.

El resultat de cada convocatòria acostuma a reunir uns 650 artistes de 50 països de tots els continents. A cadascuna, un jurat qualificat selecciona sis obres (els primers vuit anys n'eren 12), que en són els guanyadors.
 
En aquests darrers 31 anys hi han participat 8.578 artistes i s'han presentat més de 50.000 gravats.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

. Exposició temporal:             

                       L'ARCA DE NOÈ         març - juny 2012


En el marc de Besalú ciutat jueva, el Museu ha preparat una exposició entorn al tema a partir de la seva peça de la col·lecció permanent:


                     LA MINIATURA " L'ARCA DE NOÈ " de l'artista mexicà HUMBERTO RICALDE.


La  història de l'arca, gènesi  7.1, l'origen del mite, les diferents expedicions en la recerca de les seves restes  i també com el tema s'ha representat en diferents obres d'art a través del temps ( dels llibres miniats al S.XIII, passant pel renaixement...).

 

2011

 

Exposició temporal:     

                                 JOIERIA CONTEMPORÀNEA  JULIOL a  20 D'OCTUBRE 2011

http://www.borax08001.com